• Ελληνικά
  • English
Τετάρτη, 30.11.2022

Λοιπές Δραστηριότητες Εργ. Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας

 

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

1 Κόκκινο σκαθάρι των φοινικοειδών

http://www.crete-region.gr/el/HΑποκεντωμένηΔιοίκησηΚρήτης/ΟργανόγραμμαΥπηρεσίες/ΓενικήΔιεύθυνσηΔασώνκαιΑγροτικώνΥποθέσεων/ΚόκκινοΡυγχωτόΣκαθάριτωνΦοινικοειδών/tabit/1281/Default.aspx    

- 6o International Bemisia workshop (www.iwbs6.gr) ,

- First International Whitefly Symposium (www.whitefly.gr)

- Ενημερωτικό φυλλάδιο για το Tuta absoluta

  (κατεβάστε το φυλλάδιο)

 

Επισκοπήσεις επιβλαβών οργανισμών καραντίνας

Στα πλαίσια εκτέλεσης επισκοπήσεων για την αναγνώριση προστατευόμενων ζωνών από επιβλαβείς οργανισμούς καραντίνας που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Εργαστήριο Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας πραγματοποιεί σαν «Επίσημο εργαστήριο» εξέταση δειγμάτων για την διαπίστωση παρουσίας των εντόμων Tuta absoluta, Rhynchophorus ferrugineus, Anoplophora sinensis, Liriomyza trifoli, acheter viagra Liriomyza huidobrensis, Paysandisia archon και Bemisia tabaci και του ακάρεος Eutetranychus orientalis,

 

Εξέταση δειγμάτων φυτών με προσβολή από εχθρούς και παροχή οδηγιών αντιμετώπισης

Το Εργαστήριο Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας παρέχει υπηρεσίες στους καλλιεργητές εξετάζοντας δείγματα προσβλημένων φυτών και δίνοντας κατάλληλες οδηγίες αντιμετώπισης.

 

Εκπαιδευτική δραστηριότητα Οι ερευνητές του εργαστηρίου Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας συμμετέχουν στην εκπαίδευση και εξειδίκευση προπτυχιακων και μεταπτυχιακών φοιτητών τμημάτων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας σε θέματα σχετικά με ζωικούς εχθρούς φυτών, σαν επιβλέποντες πτυχιακών μεταπτυχιακών εργασιών και σαν μέλη συμβουλευτικών και εξεταστικών επιτροπών διδακτορικών διατριβών.Παραδίδουν μαθήματα σαν έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο ΑΤΕΙ Κρήτης και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Περιβαλλοντικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Παροχή υπηρεσιών στην επιστημονική κοινότητα

Ερευνητές του εργαστηρίου καλούνται να κάνουν reviews σε άρθρα υπό δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά όπως Pest Management Science, Pesticide Biochemistry and Physiology, Bulletin of Entomological Research, Experimental and Applied Acarology, Insect Science, Journal of Pest Science, Crop Protection, Behavioural Ecology, Ecological Entomology. Ειδικότερα δε, ο Δρ Ε.  Ροδιτάκης εντάχθηκε ως subject editor στην επιστημονική ομάδα του περιοδικού Journal of Pest Science, από 20 Απριλίου 2010 (Εκδοτικός οίκος Springer, Impact factor = 1.014)

 

Αγροτική Πολιτική

Ο Δρ Ε. Ροδιτάκης έχει συμμετάσχει σε εθνικές αντιπροσωπίες, σε διμερείς συναντήσεις και σε συνέδρια που οργανώθηκαν από την ΕU. Οι Δρ Ε. Ροδιτάκης και Δρ Ν. Ροδιτάκης έχουν συμμετάσχει σε κλιμάκια του ΥΠΑΑΤ για θέματα φυτο-υγείας και φυτοπορστασίας σχετικά με τους επιβλαβείς οργανισμούς Tuta absoluta και Rhynchophorus ferrugineus.

 

Ενημέρωση τελικών χρηστών έρευνας.

Οι Δρ Ε. Ροδιτάκης και Δρ Ν. Ροδιτάκης έχουν συμμετάσχει σε πολλές  ενημερωτικές ημερίδες και προγράμματα επιμόρφωσης για τον υπονομευτή της τομάτας Tuta absoluta και για το κόκκινο σκαθάρι των φοινικοειδών. Για τους παραπάνω εντομολογικούς εχθρούς έγραψαν 3 δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και έλαβαν μέρος σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. 

 

 

 

Αντικείμενο και στόχοι Εργαστηρίου                Προσωπικό Εργαστηρίου        

Υποδομές Εργαστηρίου          Ερευνητικά Προγράμματα           Δημοσιεύσεις

Λοιπές Δραστηριότητες          Φωτογραφικό Υλικό